Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Μίνι μνημόνια για υπουργεία.Ετσι το θελει η τροικα.!!!


Νέα εποπτικά μοντέλα για την παρακολούθηση του έργου που παράγουν τα υπουργεία στην Ελλάδα εξετάζουν στις Βρυξέλλες και ετοιμάζονται μάλιστα να τα εφαρμόσουν άμεσα, καθώς διαπιστώνουν ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απελπιστικά. Αν είναι δυνατόν, από τον ερχόμενο Ιούνιο και μετά. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή η τρόικα, προβλέπει την θεσμοθέτηση ξεχωριστών και διακριτών στόχων ανά υπουργείο, με τη μορφή ενός μίνι μνημονίου ανά κυβερνητικό τομέα δράσης, το οποίο θα έχει αυτόνομη παρουσία σε σχέση με το γενικό κείμενο, υπό την έννοια ότι δεν θα "κρύβεται" πίσω από αυτό.
Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλισθεί η εφαρμογή του, προβλέπεται ακόμα και η τοποθέτηση μονίμων αντιπροσώπων της τρόικας, σε καθένα από τα υπουργεία ξεχωριστά.
Η αποστολή τους θα είναι να παρακολουθούν την πορεία εφαρμογής των συμφωνηθέντων και των προβλεπομένων στο μίνι μνημόνιο, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι βγαίνει εκτός στόχων, να σημειώνεται άμεση παρέμβαση, προκειμένου να διορθώνεται η "πορεία".
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, στη συγκεκριμένη πρόταση, η δυσκολία εφαρμογής εντοπίζεται κυρίως στην πολιτική διαχείριση του θέματος, καθώς δεν αποκλείεται - αντιθέτως, αναμένεται - να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά υπουργών της κυβέρνησης.
Οι "ύποπτοι" είναι πολλοί, αλά σίγουρα, μεταξύ αυτών, δεν συγκαταλέγεται το υπουργείο Οικονομικών το οποίο, σήμερα, ατύπως κάνει αυτή τη δουλειά, από την οποία πολύ θα ήθελε να απαλλαγεί. Γι αυτό κι αναμένεται να "πουσάρει" την πρόταση, η οποία συγκεντρώνει όντως αρκετές πιθανότητες υιοθέτησης αν τα αποτελέσματα των τωρινών ελέγχων κριθούν πολύ κατώτερα των αναμενομένων.

1 σχόλιο:

GHTEYTHS είπε...

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ Κ ΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ??

Δημοσίευση σχολίου