Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Να κοπούν (και) τα επιδόματα ανεργίας ζητά η τρόικα από το υπουργείο Εργασίας.


Στον «αέρα» βρίσκονται τα κοινωνικά προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, μετά την ένταση που επεκράτησε κατά τη σημερινή συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνά Δρέττα.

Τα μέλη της τριμερούς επιτροπής, κατά τη μαραθώνια σύσκεψη με την κ. Δρέττα, απέρριψαν κάθε συζήτηση για επιπλέον επιχορήγηση 600 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και 700 εκατ. ευρώ για τον ΟΑΕΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να βρεθούν είτε με τη λήψη νέων μέτρων είτε με περαιτέρω περικοπές.

Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν πλήρως τις προβλέψεις του υπουργείου για την πορεία των εσόδων και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία για το 2011, καθώς και την δυνατότητα της ελληνικής Πολιτείας να μειώσει την αδήλωτη εργασία κατά 12 μονάδες, που αποτελεί στόχο του υπουργείου Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω επιχορήγηση τόσο στο ΙΚΑ όσο και στον ΟΑΕΔ, λόγω της εκτίναξης της ανεργίας σε επίπεδα που ξεπερνούν τις αρχικές προβλέψεις και τα μειωμένα έσοδα από τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα στελέχη της τρόικας και το υπουργείο Εργασίας αναμένεται ότι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις σε νέα συνάντηση που έχει προκαθοριστεί για την Πέμπτη.

πηγη.http://www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου