Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αλλαγές στα τιμολόγια προωθεί η ΔΕΗ, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα μας «αλλάξει τα φώτα», αλλά τους μετρητές, τα γνωστά μας «ρολόγια». Θα υπάρχουν έτσι διαφορετικά τιμολόγια χρέωσης του ρεύματος στη διάρκεια της ημέρας, με υψηλότερες χρεώσεις τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες όταν η ζήτηση είναι μικρή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέγουν τις ώρες που θα κάνουν χρήση ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τη χρέωση και να ρυθμίζουν έτσι καθημερινές ασχολίες, όπως το μαγείρεμα, το πλυντήριο και άλλα.

Για να γίνουν βέβαια όλα αυτά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» για την καινοτομία, πρέπει πρώτα να αντικατασταθούν οι παλιοί μετρητές με νέους, τους λεγόμενους «έξυπνους», οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διαφορετικές χρεώσεις.

Μάλιστα με την εγκατάσταση των «έξυπνων» μετρητών θα σταματήσει και η έκδοση των λογαριασμών έναντι, ενώ ο καταναλωτής θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι καταναλώνει και τι θα πληρώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό η μελέτη για την αντικατάσταση των «ρολογιών» της ΔΕΗ και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμέτρησης έχει ολοκληρωθεί, ενώ τόνισε ότι το έργο συμφέρει συνολικά τη χώρα, καθώς εξυπηρετεί τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής, ενώ δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας.

Η ΔΕΗ εφαρμόζει ήδη πιλοτικά προγράμματα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών και δικτύων στην Κύθνο, τη Λάρισα, το Λάυριο και τον οικισμό Μελτέμι στη Ραφήνα, ενώ προωθεί την εγκατάσταση 60.000 έξυπνων σε μεγάλους καταναλωτές ρεύματος χαμηλής τάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου