Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ *ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ* ΤΙ ΚΑΛΑ !!!

Οι αναλυτές της Nomura υπολόγισαν το κόστος ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους για τις ευρωπαϊκές τράπεζες στα 61,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα όμως με την Nomura οι γαλλικές τράπεζες είναι οι πλέον εκτεθειμένες αφού εκτιμάται ότι η μαύρη τρύπα που θα ανοίξει θα είναι της τάξης των 21,4 δισ. ευρώ.

Για τις γερμανικές τράπεζες οι υποαξίες υπολογίζονται στα 15 δισ. ευρώ. Η Nomura πιστεύει ότι είναι πιθανό το σενάριο η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση και το haircut που αναμένεται να επιβληθεί εκτιμάται στο 40%. Η άμεση επίπτωση από τις ζημίες που θα πρέπει να εγγραφούν θα είναι πολλές τράπεζες της περιφέρειας να προχωρήσουν επίσης σε αναδιάρθρωση των δικών τους, επιχειρηματικών χρεών. Εδώ το σενάριο θέλει τους ομολογιούχους να χάνουν το 60% των κεφαλαίων τους. Τέλος η αλυσίδα αυτή ολοκληρώνεται με αναδιάρθρωση των μισών σχεδόν χρεών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα, με haircut της τάξης του 60%.

Εφόσον το σενάριο αυτό υλοποιηθεί οι ζημιές για το διεθνές τραπεζικό σύστημα θα ανέλθουν στα 365 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 235 δισ. αφορούν τράπεζες της Ευρωζώνης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την πλευρά της θα έχανε 19,2 δισ. από τα ομόλογα που απέκτησε με τις παρεμβάσεις της στην δευτερογενή αγορά . Εάν τώρα και η Ισπανία αναγκαζόταν να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση τότε το ύψος των ζημιών για τις τράπεζες της Ευρωζώνης θα διπλασιαζόταν στα 480 δισ. ευρώ.

Ας παθουν ζημια οι τραπεζες. Οι λαοι να μην παθουν τιποτα.Οι τραπεζες ειναι αψυχα καταστηματα στην τελικη.

πηγη.http://www.newscode.gr/oikonomia/story/27026/sta-614-dis-eyrw-oi-zhmies-gia-tis-xenes-trapezes-apo-anadiarthrwsh-twn-chr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου