Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΛΑΛΗΣΕ.!!!.ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΚΥΨΕ

Σκληρή προειδοποίηση στον Καντάφι, έστειλε ο αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν κάθε προέλαση και να αποσυρθούν. «Θέλουμε έργα και όχι λόγια» δηλώνει η αμερικανίδα υπουργός των Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον, σχολιάζοντας την κίνηση Καντάφι να διατάξει κατάπαυση του πυρός. Στην στρατιωτικη επέμβαση αναμένεται να συμμετάσχει και η Ελλάδα.
Ο αμερικανός Πρόεδρος ήταν σαφής και κατηγορηματικός απαιτώντας να αποσυρθούν τα καθεστωτικά στρατεύματα από την Βεγγάζη, την Αζαμπίγια, την Μιζουράτα και την Ζαουίγια, και να αποκατασταθεί η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στους κατοίκους.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως σε καποιες πόλεις οι δυνάμεις του Καντάφι εξακολουθούν να προωθούνται και να βάλουν κατά των αντικαθεστωτικών κάτι που αρνούνται Λίβυοι αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν να έρθουν στην χώρα διεθνείς παρατηρητές.
Οι αντικαθεστωτικοί, πανηγυρίζουν και ελπίζουν σε  άμεση στρατιωτική επέμβαση που θα οδηγήσει σε πτώση του Καντάφι, όμως αναλυτές εκτιμούν πως η προειδοποίηση Ομπάμα δεν θύμιζε «Τύμπανα του Πολέμου».

Άλλοι αναλυτές εκτιμούν πως σε περίπτωση επέμβασης απλά θα δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών, καθώς ενδέχεται οι βομβαρδισμοί να έχουν στόχο τον να σταματήσουν τις δυνάμεις του Καντάφι και όχι να τις καταστρέψουν ολοκληρωτικά.

Βοηθητικός  αλλά ουσιαστικός ο  ρόλος της Ελλάδας

Σε  σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε το ενδεχόμενο η χώρα μας να συμμετάσχει με τέσσερα F-16 που θα κάνουν αναγνωριστικές μόνο πτήσεις,  ένα αεροσκάφος εναερίου ελέγχου (τύπου ERIEYE), μια φρεγάτα και ένα με δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, ενώ σημαντικό ρόλο προβλέπεται να  διαδραματίσουν οι στρατιωτικές βάσεις Σούδας και Ακτίου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσςα, οι  Υπουργός και αναπληρωτής υπουργός  Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Πάνος Μπεγλίτη, και ο ΑΓΕΕΘΑ πτεράρχος Ιωάννης Γιάγκος

"Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προσθέτοντας «Η υιοθέτηση της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στέλνει, πρώτα απ' όλα, ένα ισχυρό μήνυμα αλλά και μια σαφή προειδοποίηση: ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός. Οι επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού πρέπει να πάψουν άμεσα. Συνιστούν κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Όπως έγινε γνωστό οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα πλοία στιν περιοχή για την περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης, ενώ από τους ευρωπαίους, πέραν της Γαλλίας και της Αγγλίας εκτιμάται πως δυνάμεις θα στείλουν οι Δανία, Ισπανία, Βέλγιο και Νορβηγία. Από τις άλλες χώρες θα συμμετάσχουν Καναδάς και Κατάρ.Ακομα πιθανον και η Σ.Αραβια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου