Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΕΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος Καντάφι

Γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη αποτρέπουν τις δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι από την επίθεση στην πόλη της Βεγγάζης, ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, από το Παρίσι.

Πιστεύεται πως είναι η πρώτη παρέμβαση που γίνεται από την Πέμπτη που ψηφίστηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων.

Γαλλικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale είναι ήδη μέσα στον εναέριο χώρο της Λιβύης, σε όλη την έκταση της, εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι ο Καντάφι αγνόησε τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και ουσιαστικά άναψε το "πράσινο φως" για τη στρατιωτική επέμβαση.

Ακόμη,  επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Καντάφι θα τερματιστούν όταν και ο ίδιος τερματίσει τις δικές του επιχειρήσεις.

Ο Σαρκοζί έστειλε τελεσίγραφο στον Καντάφι ότι εάν δεν εφαρμοστεί άμεσα κατάπαυση του πυρός η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να επέμβει.

Πιθανολογείται ότι οι επιθέσεις θα αρχίσουν αμέσως δηλαδή μετά το τέλος της συνόδου στο Παρίσι.

Το Σάββατο άρχισαν να συγκεντρώνονται σταδιακά οι δυνάμεις των δυτικών χωρών σε προετοιμασία της τελικής επίθεσης. Αμερικανικά αεροσκάφη έφτασαν στο Αβιάνο της Ιταλίας και δανικά αεροσκάφη στη Σικελία.

Την ίδια ώρα από εδάφους, οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της Βεγγάζης.

26 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες είναι ως τώρα ο απολογισμός των νεκρών από τους βομβαρδισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου