Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Μπουτάρης....ο δημαρχος της ντροπης


Μπουτάρης: Τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν "Νέα Μακεδονία"
ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Νέες αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση του Γιάννη Μπουτάρη στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου υποστήριξε ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να ονομαστεί...
«Νέα Μακεδονία» ή «Βόρειος Μακεδονία».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε συγκεκριμένα ότι, αφού δεν ονομάστηκε Σλαβομακεδονία, το καλύτερο είναι πάρει μια από τις δύο αυτές ονομασίες.
«Δεν έχουμε περιθώριο να είμαστε κακοί γείτονες με τους γύρω μας», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης, σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ χαρακτήρισε εντελώς ανυπόστατα τα περί τοποθέτησης ανδριάντα του Κεμάλ Ατατούρκ.
Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι στόχος του είναι να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη «ρόλο πρωτεύουσας των Νοτιοανατολικών Βαλκανίων».
«Η δική μου η άποψη είναι να καταργηθεί τελείως το Υπουργείο Βορείου Ελλάδας και να μπορέσει η Θεσσαλονίκη μέσα από την πραγματική της θέση να αποτελέσει αστικό πρότυπο. Πιστεύω στη συμμετοχή του πολίτη στα καθημερινά τεκταινόμενα. Στο ότι για να λυθεί ένα πρόβλημα, πρέπει να το κουβεντιάσουμε με αυτούς που τους αφορά. Πρέπει να εμφυσήσουμε επίσης το σεβασμό στη νομιμότητα, της οποίας η έλλειψη είναι πρωτοφανής», είπε συγκεκριμένα.
Εντύπωση προκάλεσαν και τα θετικά σχόλια για την εκκλησία. Ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι το 2012 θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη τιμητικές εκδηλώσεις για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιωακείμ τον Γ΄, ο οποίος υπήρξε μεγάλη φυσιογνωμία. «Ο Ιωακείμ ο Γ΄, όπως και ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δίνουν το στίγμα και τα όρια μέσα στα οποία μπορούμε να κινούμαστε. Και αυτή είναι μια πολύ σοβαρή θέση», είπε, ενώ υπογράμμισε ότι «η θέση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι απολύτως ξεκάθαρη, δηλαδή, ότι η Εκκλησία δεν πολιτεύεται, αλλά λειτουργεί ως συμπαραστάτης των ανθρώπων για να τους ανακουφίζει από τα πολλά κα σοβαρά προβλήματα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου