Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

"ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟΝΕ'' ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΤΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ''ΤΖΕΦΡΗ''

Σχέσεις οργής είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου
- Ο κ. Γεωργακόπουλος ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού
- Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η υποβάθμιση από τον οίκο Moody's
- Ο διορισμός Κουσελά του αφαίρεσε αρμοδιότητες
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την παραίτησή του με το που προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες. Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Γεωργακόπουλος επικαλείται προσωπικούς λόγους, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της παραίτησης είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων με τον υπουργό Οικονομικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτο ο κ. Γεωργακόπουλος οδηγήθηκε σε παραίτηση κυρίως λόγω της ελάχιστης προόδου που έχει σημειωθεί στον τομέα των εσόδων.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψιν, δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή μου δεν εξυπηρετεί πλέον τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση".
Η παραίτηση του κ. Γεωργακόπουλου έπεσε σαν βόμβα στην κυβέρνηση. Είχε αναλάβει εδώ και 13 μήνες το συγκεκριμένο πόστο, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως σκόπευε να υποβάλλει την παραίτησή του εδώ και πολλούς μήνες, αλλά πάντα τον σταματούσαν στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να μην προκληθεί πολιτικό ζήτημα στην κυβέρνηση.

Η βασική αιτία της παραίτησης είναι όπως και ο ίδιος ανέφερε συνέχεια πως στην ουσία δεν είχε αρμοδιότητες ή είχε περιορισμένες αρμοδιότητες που αφορούσαν στο θέμα των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα. Μάλιστα, όπως ενημερώνουν συνεργάτες του πρώην γενικού γραμματέα μόλις στις 8 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν από ένα μήνα, εκχωρήθηκαν περιορισμένες αρμοδιότητες διαδικαστικού χαρακτήρα από τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Κουσελά.

Ο κ. Γεωργακόπουλος όλο αυτό το διάστημα της θητείας του βρισκόταν σε μία διαρκή κόντρα με τον τσάρο της ελληνικής οικονομίας τον κ. Παπακωνσταντίνου με τον οποίο ως γνωστό δεν αντάλλασσαν ούτε καλημέρα. Μάλιστα, ο κ. Γεωργακόπουλος ως προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού επικοινωνούσε απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου και όχι με τον πολιτικό του προϊστάμενο, κάτι που είχε οξύνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο ανδρών.

Ακόμα και το γεγονός των πολλών τηλεοπτικών εμφανίσεων του κ. Γεωργακόπουλου χωρίς να είναι ενήμερος ο κ. Παπακωνσταντίνου, έφερνε τους δύο άνδρες σε μία σφοδρή αντιπαράθεση, κάτι που στην ουσία ζημίωνε το κράτος. Και αυτό γιατί μέσα στο υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο εκείνο που έχει το μεγαλύτερο βάρος για να βγάλει την χώρα από την κρίση, επικρατούσε ασυνεννοησία και εικόνα χάους, με δύο πολιτικούς σε νευραλγικές θέσεις να μην μιλούν μεταξύ τους.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είχε σχέσεις οργής με τον κ. Παπακωνσταντίνου και από την ψήφιση του φορολογικού και μετά όπου βασικές εισηγήσεις του κ. Γεωργακόπουλου δεν έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό, οι σχέσεις έγιναν ουσιαστικά ψυχροπολεμικές. Από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Κουσελάς ως υφυπουργών Οικονομικών είχαν ψαλιδιστεί τελείως οι αρμοδιότητες του κ. Γεωργακόπουλου.

Αυτά τα γεγονότα είχαν οδηγήσει σε δύο επιστολές παραίτησης πριν τη σημερινή με τις οποίες εξέφραζε τις δικές του απόψεις για το πώς πρέπει να τρέξουν τα πράγματα στο κομμάτι των εσόδων, απόψεις που απέκλειναν από τις επίσημες θέσεις του υπουργείου Οικονομικών. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι πως δεν είχε κανένα λόγο στις τοποθετήσεις διευθυντών στις εφορίες.

Η συγκυρία της παραίτησης είναι ενδεικτική της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και της οικονομικής κατάστασης. Να θυμίσουμε ότι η παραίτηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Moody's με αιχμή του δόρατος την υστέρηση των εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου