Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ 7 ΤΑΜΕΙΑ

- Εκτακτη σύσκεψη τώρα υπο τον Θ.Πάγκαλο
- Από σήμερα οι φαρμακοποιοί λένε τέλος στην χορήγηση φαρμάκων επι πιστώσει
- Δείτε ποιά ταμεία αφορά - Ποιός φαρμακευτικός σύλλογος διαχώρισε την θέση του

«Κομμένη» η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση για τους ασφαλισμένους επτά ασφαλιστικών οργανισμών που κατοικούν στην Αττική. Στην «black list» των φαρμακοποιών έχουν μπει ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), τα Ταμεία της ΔΕΗ, του ΗΣΑΠ, της Εμπορικής Τράπεζας, των Δικηγόρων Αθήνας, των Δικηγόρων επαρχίας και το ΤΣΑΥ (Ταμείο Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών) εξαιτίας των υπέρογκων χρεών τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνο Λουράντο, τα επτά ταμεία χρωστούν στους φαρμακοποιούς της Αττικής 180 εκατομμύρια ευρώ από τον Απρίλιο του 2010. Μόνο ο ΟΠΑΔ οφείλει στους φαρμακοποιούς της Αττικής 140 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας.

«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις ακόμη κι αν μας δώσουν δύο ή τρεις μήνες. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν μας εξοφλήσουν» δηλώνει ο κ. Λουράντος.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), οι καθυστερήσεις στις πληρωμές «ουσιαστικά ακυρώνουν τις θετικές εξελίξεις που υπήρξαν με τη μετατροπή του ΟΠΑΔ σε Ταμείο την ΚΥΑ υπ' αριθμ. 22532 σχετικά με την ταχύρυθμη εξόφληση των συνταγών και την εκσυγχρονισμένη συλλογική σύμβαση μεταξύ του ΟΠΑΔ και του ΠΦΣ».

Καλούν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποπληρώσει τις οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων και η υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού».

Πάντως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με χθεσινή του ανακοίνωση διαφοροποιει τη θέση του οσον αφορά στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και θα εξακολουθήσει να χορηγεί φάρμακα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

Σύσκεψη υπο τον Πάγκαλο

Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, και οι υφhttp://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=66800&catid=5υπουργοί Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης και Υγείας κ. Μιχ. Τιμοσίδης.
πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου