Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

150.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΕΙ.ΚΑΤΙ ΣΕ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ(ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ)


Απολύσεις με λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς
- Έρχονται και νέες περικοπές στους μισθούς των δ.υπαλλήλων
- Διπλασιάζεται το πακέτο των έκτακτων μέτρων από 3 σε 6 δις ευρώ
- Ο Γ.Παπακωσταντίνου κάλεσε σε διάλογο και ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ τη Ν.Δ

Την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο άνοιξε πριν από λίγο, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Economist ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωσταντίνου.
Στα επόμενα 4 χρόνια θα έχει μειωθεί ο αριθμός των δημ.υπαλλήλων κατά 150.000 όπως είπε ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και τη μέθοδο των απολύσεων : '' Οταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας'' ήταν τα λόγια του.
Μάλιστα ο κ.Παπακωσταντίνου, υπαινίχθηκε και νέες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κάνοντας λόγο για ΝΕΟ εξορθολογισμό στις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου.
Ο υπουργός Οικονομικών ετοιμάζει να φέρει τις επόμενες ημέρες νέα μέτρα μείωσης δαπανών και αύξησης εσόδων, ύψους 6 δις ευρώ, τα διπλάσια δηλαδή από όσα αρχικά είχαν υπολογίσει.
''Ενα χρόνο μετά την έναρξη της πορείας μας, αντί να έχουμε ένα ξεκάθαρο πεδίο μπροστά μας τα ερωτήματα έχουν πολλαπλασιαστεί'' δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου που απέκλεισε ξανά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης.
Ο Γ.Παπακωσταντίνου εξέπληξε τους πάντες λέγοντας πως είναι πρόθυμος να εντάξει στο οικονομικό πρόγραμμα προτάσεις της Ν.Δ ανοίγοντας έτσι διάπλατα όχι απλά χώρο για συναίνεση αλλά και για συνεργασία : ''Οσα σας περιέγραψα δεν είναι υπόθεση ενός κυβερνητικού σχηματισμού, πρέπει να είναι υπόθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων.Στο πλαίσιο των προτάσεων της ΝΔ υπάρχουν ζητήματα τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα και θα καλέσουμε τις επόμενες ημέρες τη ΝΔ σε διάλογο, οι Ελληνες πολίτες ζητούν μια ευρύτερη συμπαράταξη''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου