Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ :* 35% μέσω ενιαίου μισθολογίου*


Το παράδειγμα που δίδεται με τους μισθούς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και αυτούς στις ΔΕΚΟ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά την περίοδο που η Τρόικα δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή της για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αν δεν γίνει ό,τι ζητάει.

Έτσι την ώρα που ο μέσος όρος των μισθών του δημοσίου κινείται στις 30.000 ευρώ το χρόνο και οι μισθοί στις ΔΕΚΟ τρέχουν με μέσο όρο τις 40.000 ευρώ το χρόνο η... πράξη είναι απλή, οι μειώσεις θα κινηθούν κοντά στις 10.000 ή 35% για κάποιους πιο υψηλά αμειβόμενους.

Οι κατάλογοι του υπουργείου σε πρώτη φάση περιλαμβάνουν μειώσεις στους μισθούς περίπου 24.000 υπαλλήλων ΔΕΚΟ που έχουν μισθό αρκετά πάνω από τις 40.000 του μέσου όρου.

Για όλους τους υπόλοιπους οι μειώσεις δεν θα είναι οριζόντιες, αλλά θα είναι μεγάλες και εδώ οι κινήσεις είναι... απλές και έχουν γίνει σε πολλούς τομείς, όπως στα νοσοκομεία ή στην εργασία των υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας. Δηλαδή, τέρμα οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και οι αργίες.

Μόνο ο καθαρός μισθός του υπαλλήλου είναι πλέον ο στόχος, καμία επιπλέον αμοιβή και αυτό φυσικά εκτός από τις υπερωρίες περιλαμβάνει και τα σχετικά επιδόματα.

Για να μπορέσει κάποιος να υπολογίσει το μέγεθος των περικοπών είναι αρκετό να ρίξει μια ματιά στα νούμερα.

Το υπουργείο υπολογίζει να “κόψει” ως και 800 εκατομμύρια από τις δαπάνες για τις ΔΕΚΟ και από αυτά μονάχα τα 100 εκατομμύρια είναι από μείωση λειτουργικών δαπανών (ενοίκια, κινητά, γραφική ύλη κλπ) όλα τα υπόλοιπα θα “κοπούν” από μισθούς...

Ίσως το δρόμο των μειώσεων δείχνουν οι μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων σε κάποιες ΔΕΚΟ ήδη από το πρώτο δίμηνο του χρόνου.
ΟΔΙΕ και ΕΑΒ: 49%
ΟΑΣΑ 41%
ΑΜΕΛ 40%

Τα συγκεκριμένα μέτρα πάντως αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή και θεωρείται επίσης βέβαιο ότι δεν θα περιλαμβάνουν μόνο μειώσεις μισθών αλλά και μετακινήσεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες, όπου φυσικά θα λαμβάνουν με βάση το νέο νόμο το μισθό της νέας υπηρεσιας.

πηγη.http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=72954&nslt=1&catid=3


Δεστε και αυτο.

Τελικά, λεφτά φαίνεται πως όντως υπάρχουν για ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους… Πέντε υπουργικές αποφάσεις υπογράφηκαν μέσα σε μια μέρα, για τη χορήγηση επιδομάτων ύψους 3 εκατ. ευρώ, στους υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου!
Πρόκειται για επιδόματα που φτάνουν τα 2/3 του βασικού τους μισθού(!), αφού το φετινό κονδύλι μόνο για τις πάγιες απολαβές τους, ανέρχεται στα 4,4 εκατ. ευρώ! Το γεγονός προκαλεί εντύπωση με δεδομένο ότι μέσα στη λαίλαπα του ΔΝΤ, τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι οι κυρίαρχες παροχές που περιορίστηκαν ή καταργήθηκαν με σαρωτικό τρόπο και κατ΄ εντολή της Τρόικα.
Οι αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που φέρνει στο φως το newsbomb.gr, υπογράφηκαν μέσα σε μια μέρα για την χορήγηση των εξής επιδομάτων: «Θέσεως Ευθύνης» 165.000 ευρώ , «Οικογενειακής Παροχής» 165.000 ευρώ, «Πληροφορικής» 30.000 ευρώ, «Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας» 85.000 ευρώ, αλλά και κάποιων άλλων… «Λοιπών επιδομάτων», γενικώς και απροσδιορίστως, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ!
Εκτός από αυτά τα επιδόματα, οι βασικοί μισθοί των συγκεκριμένων υπαλλήλων, σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη την ίδια μέρα, ξεπερνούν το ποσό των 4,4 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου θα κοστίσουν φέτος στο Κράτος 7,4 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι, πέρυσι τέτοια εποχή, οι εργαζόμενοι μετά από τετραήμερη κατάληψη, είχαν καταφέρει να σταματήσουν την κατάργηση ενός ακόμη επιδόματος που… τιτλοφορείται «Επίδομα Εθνικού Τυπογραφείου» και ξεπερνά τα 340 ευρώ το μήνα.
To newsbomb.gr διαθέτει όλα τα σχετικά έγγραφα:


1 σχόλιο:

aperigraftos είπε...

Αυτο το βαρελι πατο δεν εχει τελικα
ας πηδηξουμε εξω απο αυτο οσο πιο νωρις γινετε.

Δημοσίευση σχολίου