Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

http://www.samarites.gr/

Ο ισχυρότερος σεισμός της Ιαπωνίας

Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣΟ ισχυρότερος σεισμός στην καταγεγραμμένη ιστορία της Ιαπωνίας είχε μέγεθος 8.9R και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, κυρίως λόγο του τσουνάμι που σάρωσε τις ακτές της χώρας, μετά την ισχυρότατη δόνηση.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα Ιαπωνικά και τα διεθνή δίκτυα, θυμίζουν τις εικόνες του Δεκέμβρη του 2004 με το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού.

Προς το παρόν, οι νεκροί ανέρχονται σε εκατοντάδες (τελευταίες αναφορές μιλούν για 300 νεκρούς) ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των αγνοούμενων. Αναφορές μιλούν για ένα πλοίο με 80 επιβάτες και δύο αμαξοστοιχίες, που αγνοείται η τύχη τους.

Η ισχυρότατη δόνηση προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές και ισχυρές φωτιές σε κτήρια και υποδομές, αλλά ο κύριος όγκος της καταστροφής, οφείλεται στο τσουνάμι που σε μερικές περιοχές είχε ύψος 10 μέτρων. Ταυτόχρονα όλη η περιοχή του Ειρηνικού, τέθηκε σε συναγερμό για τσουνάμι.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Ιαπωνίας τέθηκε αμέσως σε επιχειρησιακή λειτουργία και απέστειλε στα σημεία της καταστροφής, έντεκα μονάδες εκτάκτου ανάγκης για την εκτίμηση των πρώτων αναγκών καθώς και την παροχή Πρώτων Βοηθειών και υπηρεσιών υγείας. Προς το παρόν, ο Ερυθρός Σταυρός της Ιαπωνίας, δεν έχει ζητήσει βοήθεια από την Διεθνή Ομοσπονδία Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Τις επόμενες ημέρες από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις στην περιοχή μέσω των ανακοινώσεων της IFRC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου