Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Υπεγράφη η συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΣΕ

Το δρόμο της εργασιακής ειρήνης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να ανοίξει η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης του Οργανισμού, μετά από τρίμηνες διαπραγματεύσεις.
Στη νέα σύμβαση εργασίας προβλέπεται ότι μισθολογική βάση των εργαζομένων θα είναι οι αποδοχές που ελάμβαναν την 1η Ιανουαρίου του 2011. Η απόφαση αυτή πρακτικά σημαίνει ότι και οι εργαζόμενοι που θα μεταταχθούν θα δικαιούνται τις ίδιες αποδοχές, λαμβάνοντας τη διαφορά ως επιπλέον ποσό. Παράλληλα, διατηρούνται το ανθυγιεινό επίδομα και το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.
Όσον αφορά το νέο μισθολόγιο, η διοίκηση του οργανισμού πρότεινε τη δημιουργία τεσσάρων βαθμίδων, με βάση την εκπαίδευση του κάθε υπαλλήλου καθώς και 20 20 μισθολογικά κλιμάκια για προϋπηρεσία από 0 έως 39 έτη. Παράλληλα, διατηρούνται τα επιδόματα γάμου, τέκνων, μεταπτυχιακού και διδακτορικού. Το επίδομα θέσης διοίκησης θα χορηγείται κατά περίπτωση και θα κυμαίνεται από 3% έως και 25%.
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, έκανε λόγο για «μεγάλη κοινωνική κατάκτηση και δείγμα ευθύνης των εργαζομένων σε μια εταιρεία που καλείται να αντιμετωπίσει μια πολύπλευρη κρίση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου