Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Έστησαν ηλεκτρονική απάτη με την τραγωδία της Ιαπωνίας

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, προειδοποιεί για ψεύτικα ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία απατεώνες εκμεταλλεύονται τη συμπάθεια της διεθνούς κοινής γνώμης για την τραγωδία της Ιαπωνίας και παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι έγκριτων φιλανθρωπικών οργανισμών, ζητώντας οικονομική ενίσχυση.

Αυτές τις μέρες, μετά τον πρόσφατο σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία, έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μηνύματα με τα οποία απατεώνες ζητούν τη βοήθεια των χρηστών με την καταβολή χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς που επισημαίνουν.

Σε άλλα μηνύματα, απατεώνες εμφανίζονται ως θύματα της τραγωδίας που έχασαν τα πάντα και δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα χρήματα για να ενταφιάσουν τους νεκρούς τους, συνεπώς ζητάνε οικονομική βοήθεια.

Το Κέντρο συμβουλεύει τους χρήστες να μην απαντούν σε κανένα τέτοιο μήνυμα και σε καμία περίπτωση να μη στέλνουν χρήματα σε λογαριασμούς.

Όσοι δεν έχουν λογισμικό firewall ή λογισμικό antivirus στον υπολογιστή, καλό θα είναι να τον “θωρακίσουν” με τέτοια προγράμματα, καθώς τα απατηλά μηνύματα μπορούν εκτός των άλλων να εγκαταστήσουν ιούς ή “δούρειους ίππους” στον υπολογιστή του χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου