Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Φιρί-φιρί το πάνε για ενιαίο κίνημα, "δεν πληρώνω τίποτα"


Ο Παπανδρέου ή δεν καταλαβαίνει τίποτα, ή δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι το καζάνι όχι απλά βράζει αλλά ξεχειλίζει. Καλά, οι υπουργοί του δεν ξέρουν, όπως αποδεικνύεται, αφού δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να βάλουν φρένο στις σπατάλες τις δημοσιονομικές, δεν έχουν καταφέρει να συμμαζέψουν γενικότερα τα οικονομικά των υπουργείων τους, με αποτέλεσμα ο υπουργός οικονομίας να... απειλεί με νέους φόρους.
Αυτό στην απλή γλώσσα μας λέγεται ανικανότητα. Κι όταν δεν μπορείς, πας σπίτι σου.
Βέβαια, με δεδομένο αυτό το χάλι στην οικονομία μας, οποιοσδήποτε ανασχηματισμός δεν πρόκειται ν’ αλλάξει την κατάσταση, αντίθετα θα δώσει παράταση ζωής στην κυβέρνηση, με αυτό το επικοινωνιακό τρικ!
Από τις πρώτες μέρες εκλογής του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου λάμβανε τα μηνύματα του κόσμου για ελάχιστη υπομονή και άμεση αλλαγή της πολιτικής. Εκείνος υποσχέθηκε διαφάνεια, έξοδο από την κρίση κι ότι λεφτά υπήρχαν.
Έχουν γραφτεί πολλά γι αυτό το θέμα και δεν είναι σκόπιμο να προσθέσω ακόμη μερικές κορώνες για τον λαϊκισμό της πολιτικής τους.
Θα επιμείνω όμως στο γεγονός ότι είμαστε σαν λαός, ένα βήμα πριν την... αραβοποίησή μας.
Γιατί μπορεί να μην έχουμε τύραννο τύπου Καντάφι, έχουμε όμως μια μεταπολιτευτική τυραννία που μάλλον αποδεικνύεται χειρότερη των καθεστώτων της ερήμου.
Δεν μπορεί τόσα χρόνια με αποδεδειγμένα και ομολογημένα σκάνδαλα, να μην έχει πάει ένας, ΕΝΑΣ πολιτικός στην φυλακή.
Δεν γίνεται να έχουν φάει τόσα λεφτά οι λίγοι και οι υπόλοιποι, οι πολλοί να κουβαλάνε τον Σταυρό μια ζωή.
Αποκαλύπτεται ότι έχουν βγει τόσα λεφτά στο εξωτερικό, που ακόμη και καλόγριες ήταν στο κόλπο.
Ο μεροκαματιάρης, ο βιοπαλαιστής τα βλέπει αυτά και ευτυχώς έχει καταλάβει ότι πλέον δεν έχει μονάχα δυο επιλογές. Πολύ πριν τις εκλογές μπορεί ν’ αντιδράσει. Να συμμετέχει σε όλα αυτά τα κινήματα που είναι αυθόρμητα, όπως και οι διαμαρτυρίες εναντίον πολιτικών, που όσο κι αν θέλουν κάποιοι να τις κομματικοποιήσουν, απλά δικαιολογούνται στον εαυτό τους για τις πράξεις τους.
Αν γυρίσει το... μυαλό ανάποδα, τότε θα δημιουργηθεί ένα και μόνο κίνημα. Το "δεν πληρώνω τίποτα", μέχρι να μου φέρετε πίσω αυτά που μου φάγατε.
Για φαντάσου Γιώργο για παράδειγμα, να μην πληρώσει για έναν -ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΜΗΝΑ- ο λαός, τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Ή τα τέλη κυκλοφορίας, ή να μην καταθέσει φορολογική δήλωση!
Μην βάζω ιδέες, αλλά νομίζεις κι εσύ και ο άλλος Γιώργος των οικονομικών, ότι η ασυλία των κυβερνήσεων, θα είναι ισόβια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου