Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.

Την Βουλή θα ενημερώσει την Τρίτη για τις εξελίξεις στη Λιβύη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ελλάδα έχει καταθέσει στο ΝΑΤΟ πρόταση για τη συνεισφορά της, η οποία, παρά τον αρχικό σχεδιασμό, δεν περιέλαβε τα τέσσερα μαχητικά F-16. Την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας, έστω και με την παροχή διευκολύνσεων, στις επιχειρήσεις εξέφρασαν τα κόμματα της Αριστεράς και ο ΛΑΟΣ. Αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής το ΚΚΕ.

Έως αργά το βράδυ της Κυριακής, δεν είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Μονίμων Αντιπροσωπιών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καθώς σημειώθηκε εμπλοκή. Η συνεδρίαση διεκόπη και επρόκειτο να επαναληφθεί στις 23:30 της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ θα αποφασίσει εάν θα συμμετέχει με δυνάμεις του στην επιχείρηση, ή -δεδομένων των αντιρρήσεων ορισμένων μελών- να συνδράμει τις χώρες που διεξάγουν την επιχείρηση με πρακτικά μέσα και παροχή πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ της Κυριακής, η Βρετανία ζήτησε άδεια από την Ελλάδα προκειμένου να προσγειωθούν στην αεροπορική βάση της Σούδας 10 Eurofighter και 8 Tornado. Νωρίτερα, είχε ζητήσει ανάλογη άδεια η Γαλλία προκειμένου να προσγειωθούν 3 Mirage 2000, ενώ αναμένεται η προσέγγιση 6 Mirage 2000 από το Κατάρ.

Σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις ώρας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε: «Στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν μετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις οι οποίες δεν διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αιτήματα φίλων και συμμάχων χωρών για την παροχή διευκολύνσεων υποστηρικτικού χαρακτήρα».

Η Ελλάδα, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, «έχει δηλώσει στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των δικών του σχεδιασμών τη διαθεσιμότητα της βάσης της Σούδας και συμπληρωματικά των αεροδρομίων του Ακτίου και της Ανδραβίδας, της φρεγάτας που εδώ και μέρες βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης με το οργανικό της ελικόπτερο και ενός ιπταμένου ραντάρ τύπου ΑΣΕΠΕ. Η Ελλάδα είναι επίσης έτοιμη ανά πάσα στιγμή και εφόσον παραστεί ανάγκη να διαθέσει ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης».

Το ΚΚΕ αντέδρασε με έντονο τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, οι οποίες άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου, καταγγέλλοντας επέμβαση του διεθνούς ιμπεριαλισμού και κάνοντας λόγο για «μακελάρηδες». Παράλληλα, πραγματοποίησε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία το απόγευμα της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ» στη γειτονιά μας, με τη συμμετοχή μάλιστα και της χώρας μας.

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ επισημαίνει:  «Μέχρι σήμερα δεν έχει σκοτωθεί Άραβας από Ελληνικά όπλα. Γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα η αρχή;»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης τόνισε: «Η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί με τον οποιοδήποτε τρόπο σε πολεμικές διαμάχες, λόγω και της ιδιαιτερότητάς της στην ευρύτερη περιοχή. Ο μόνος ρόλος της πρέπει να είναι η συμμετοχή της σε ειρηνευτικές διαδικασίες».
ΙΣΩΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου