Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ. Η  ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ  ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ  ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ.
Το πορτογαλικό κοινοβούλιο καταψήφισε σήμερα το βράδυ το σχέδιο λιτότητας που παρουσίασε η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας ,ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην παραίτηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, την παραμονή της πολύ κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου για την στσαθεροποίηση της ζώνης του ευρώ.

Τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, από την Αριστερά έως την άκρα Δεξιά, ψήφισαν ομόφωνα την απόρριψη του τετάρτου σχεδίου λιτότητας που παρουσιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και προέβλεπε τη μείωση από 4,6% σε 3% του δημόσιου ελλείματος για να αποφευχθεί η προσφυγή της χώρας σε εξωτερική οικονομική βοήθεια.

Μετά το τέλος της πεντάωρης συνεδρίασης του κοινοβουλίου , ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πέδρο Σίλβα Περέιρα κατάγγειλε την "ανευθυνότητα" μιας "αρνητικής συμμαχίας" η οποία απέριψε "ενα σημαντικότατο εργαλείο δράσης της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό είχε λάβει την έγκριση και την ψήφο των ευρωπαϊκών θεσμών και των ευρωπαίων εταίρων της Πορτογαλίας".

Ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης που αποχώρησε από το κοινοβούλιο χωρίς να πεί ούτε μια λέξη μετά την έναρξη της συνεδρίασης , ενδέχεται να υποβάλει την παραίτησή του ήδη από σήμερα Τετάρτη το βράδυ στον πρόεδρο της χώρας Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα.
Τελικά 23:00 ωρα ελλαδας παραιτηθηκε  ο πρωθυπουργος της Πορτογαλιας.Μπαινει για δυο μηνες σε καθεστως ακυβερνησιας.Ωσπου να ορκιστει η νεα κυβερνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου