Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Φονικά τα 8,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία.Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

Τουλάχιστον 22 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του ισχυρού σεισμού 8,9 βαθμών που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ενώ δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται ανάμεσά τους και παιδιά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ . Οι αρχές εκφράζουν φόβους για μεγάλο αριθμό θυμάτων και τραυματιών.
Οι έξι θάνατοι αναφέρθηκαν σε ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας που κατέρρευσε στο Μινάμι Σόμα στην περιφέρεια της Φουκουσίμα και το πρακτορείο Κιόντο μετέδωσε πως οκτώ άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση στην ίδια περιοχή.
Tο επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 130 χλμ. ανατολικά του Σεντάι της Ιαπωνίας και 373 χλμ. βορειοανατολικά του Τόκιο. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 24,4 χλμ. Oι δύο προηγούμενες εκτιμήσεις του Αμερικανικού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν 8,8 και 7,9 Ρίχτερ. Αρκετοί μετασεισμοί σημειώθηκαν με μεγέθη που κυμαίνονταν από 5,8 έως και 6,3 Ρίχτερ.
Προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό ωκεανό εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ενώ ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι τα παλιρροϊκά κύματα είναι ψηλότερα από ορισμένα νησιά του Ειρηνικού.
Ήδη θαλάσσιο κύμα ύψους 10 μέτρων  έπληξε την ακτή του Σεντάι στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία ενώ οι υπηρεσίες της ιαπωνικής κυβέρνησης προειδοποιούν για τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλα. Η πίστα του αεροδρομίου του Σεντάι έχει κατακλυσθεί από το νερό, ενώ κύματα ύψους πολλών μέτρων έπληξαν και άλλες περιοχές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.
Tα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν λόγο για εικόνες καταστροφής στις παραθαλάσσιες πόλεις, ενώ το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πλάνα από το λιμάνι της Ιουάτε, όπου αυτοκίνητα πλέουν μες στη θάλασσα.


Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα της χώρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα κτίρια σείονταν βίαια επί δύο λεπτά και οι περισσότεροι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Ένα κτίριο κατέρρευσε στο Τόκιο, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές.
Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας, έδειχναν ένα κτίριο παραδομένο στις φλόγες, στο Τόκιο, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, 6 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο. Μία από τις πυρκαγιές έχει ξεσπάσει σε διυλιστήριο στην Ιισιχάρα. Παράλληλα, διακόπηκε αυτόματα η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων στις περιοχές Μιγιάτσι και Φουκουσίμα.
Το πρακτορείο Jiji μετέδωσε ότι ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε και δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο την ώρα του σεισμού.
Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα της πρωτεύουσας διακόπηκε, ενώ έχουν σταματήσει οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε πληροφορίες για τραυματίες σε πολλές περιοχές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας, καθώς και στην περιφέρεια Μιγιάτζι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.
Το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας διέθεσε 8 πολεμικά αεροσκάφη προκειμένου να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ και πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς τις πληγείσες περιοχές.
Σε δηλώσεις του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν έκανε λόγο για τεράστια καταστροφή στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ενώ τόνισε ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές σε πυρηνικούς σταθμούς.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι 30 διεθνείς ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να μεταβούν στην Ιαπωνία προκειμένου να βοηθήσουν αν χρειαστεί.
"Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως κάνουμε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις" δήλωσε η Ελίζαμπεθ Βάιρς από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).
Χθες ημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου